Днес, 12.08.2020, в 18:00 часа в Археологически Музей „Велики Преслав“ се проведе изложба с творби, взели участие в трето издание на Международен културен форум „Велики Преслав – история на цял един народ“. Събитието се проведе под патронажа на Вицепрезидента на Република България  г-жа Илияна Йотова.

Илияна Йотова бе посрещната от свитата на цар и царица от Регионален Клуб „Традиция“ и книжовници от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“. По традиция скъпите гости се посрещат с погача и сол. Погачата бе поднесена от две момичета, облечени в традиционни преславски одежди.

С поднасянето на погачата започна проливен дъжд, всички го помислихме, но г-жа Йотова го каза „…това е добра поличба…“.

За събитието дойдоха и инж. Таня Михайлова – Заместник министър на образованието и науката, Проф. Евгений Сачев – председател на журито, оценяващо творбите във форума, Доц. Д-р инж. Румен Драганов - член на Контролния съвет на Сдружение Национален борд по туризма, Пепа Пенева – организация Open Spacе, Доц. д-р Георги Калагларски - преподавател във ВСУ „Черноризец Храбър“ и член на УС на СБЖ, представители на областната управа, както и други важни гости.